Сир — це молочний продукт, який представлений сотнями різних текстур і смаків. Але виділяються серед них корисні сири для жінок. Їх ми розглянемо докладніше в нашій статті.
Сир отримують шляхом додавання кислоти або бактерій в молоко від різних сільськогосподарських тварин, а потім витримування або обробки твердих частин молока.
Поживна цінність і смак сиру залежать від того, як він проводиться і яке молоко використовується.
Деякі люди стурбовані тим, що в сирі багато жирів, натрію і калорій. Проте, сир також є відмінним джерелом білка, кальцію і деяких інших поживних речовин.
Вживання в їжу сиру може навіть допомогти схуднути, запобігти хворобам серця і остеопороз. Тим не менш, деякі сири є більш корисними для жінок, ніж інші.
9 з найкорисніших видів сиру для жінок
1. Моцарелла
Моцарелла — це м’який білий сир з високим вмістом вологи. Він виник в Італії і зазвичай проводиться з молока італійського буйвола або коров’ячого молока.
Моцарелла містить менше натрію і калорій, ніж більшість інших сирів. Одна унція (28 грам) жирної моцарели містить (1):
- Калорії: 85 ккал
- Білок: 6 гр.
- Жир: 6 гр.
- Вуглеводи: 1 гр.
- Натрій: 176 мг — 7% від добової норми
- Кальцій: 14%
Моцарелла також містить бактерії, які діють як пробіотики, в тому числі штами Lactobacillus casei і Lactobacillus fermentum (2, 3, 4).
як дослідження на тваринах, так і на людях показують, що ці пробіотики можуть покращувати здоров’я кишечника, зміцнювати імунітет і боротися із запаленням в вашому організмі (5, 6, 7, 8).
Одне дослідження, проведене серед тисяча сімдесят два літніх людей, показало, що вживання 200 мл ферментованих молочних продуктів, що містять Lactobacillus fermentum, в протягом 3 місяців значно скоротили тривалість респіраторних інфекцій в порівнянні з не вживанням напою (9).
ВАЖЛИВІ НОВИНИ:
Тому молочні продукти, такі як моцарелла, що містять цей пробіотик, можуть зміцнити вашу імунну систему і допомогти в боротьбі з інфекціями. Проте, необхідні додаткові дослідження.
Смак моцарели дуже смачний в салаті Капрезе — приготований зі свіжих помідорів, базиліка і бальзамічного оцту, — його також можна додавати в багато рецепти.
Моцарелла — це м’який сир з низьким вмістом натрію і калорій, ніж в більшості інших сирів. Він також містить пробіотики, які можуть поліпшити імунну систему.
2. Блакитний сир
Блакитний сир готують з коров’ячого, козячого або овечого молока, яке було оброблено культурами цвілі Penicillium (10).
Він зазвичай білий з блакитними або сірими прожилками і плямами. Форма, яка використовується для створення блакитного сиру, надає йому характерний запах і сміливий, гострий смак.
Статті по темі:
15 відмінних варіантів, ніж перекусити на ніч без … Чому шкідлива молочна продукція і чим замінити …
Блакитний сир дуже поживний і має більше кальцію, ніж більшість інших сирів. Одна унція (28 грам) цільного молочного блакитного сиру містить (1):
- Калорії: 100 ккал
- Білок: 6 гр.
- Жир: 8 гр.
- Вуглеводи: 1 гр.
- Натрій: 380 мг — 16%
- Кальцій: 33%
Оскільки в блакитному сирі багато кальцію , він необхідний для оптимального здоров’я кісток, тому додавання його в свій раціон може допомогти запобігти проблемам зі здоров’ям, пов’язані з кістками.
Фактично, адекватне споживання кальцію пов’язано зі зменшенням ризику остеопорозу, який призводить до того, що кістки стають слабкими і ламкими (11, 12, 13). Особливо до цього схильні жінки, тому блакитний сир вважається корисним саме для жінок.
Блакитний сир має прекрасний смак, поєднаний з м’ясом, піцою та салатами зі шпинату, горіхами, яблуками або грушами.
блакитний сир має характерні блакитні або сірі жилки і гострий смак. Збагачений кальцієм, він може зміцнити здоров’я кісток і запобігти остеопороз.
3. Фета
Фета — м’який, солоний, білий сир, родом з Греції. Він зазвичай зроблений з овечого або козячого молока. Овече молоко дає більш Фете гострий смак, в той час як фета з козячого молока м’якше.
Оскільки фета упакована в розсіл для збереження свіжості, вона може містити багато натрію. Проте, він, як правило, містить менше калорій, ніж більшість інших сирів.
Одна унція (28 грамів) жирного сиру фета забезпечує (1):
- Калорії: 80 ккал
- Білок: 6 гр.
- Жир: 5 гр.
- Вуглеводи: 1 гр.
- Натрій: 370 мг — 16%
- Кальцій: 10%
Фета, як і всі жирні молочні продукти, містить кон’югованих лінолеву кислоту (КЛА), яка пов’язана зі зменшенням кількості жиру в організмі і поліпшенням складу тіла (14) .
Одне дослідження за участю 40 дорослих з надмірною масою тіла показало, що прийом 3,2 грама в день добавки КЛА протягом 6 місяців значно знижує жирові відкладення і запобігає збільшенню ваги в святкові дні в порівнянні з плацебо ( 16).
Таким чином, вживання КЛА-містять продуктів, таких як фета, може допомогти поліпшити склад тіла. Фактично, фета і інші сири, приготовані з овечого молока, зазвичай містять більше КЛА, ніж інші сири (17).
Проте, дослідження обмежені і в основному зосереджені на добавках КЛА.
щоб додати сир фета в свій раціон, спробуйте подрібнити його в салати, додати до яєць або збити в соус, щоб їсти свіжі овочі.
Фета — це грецький сир, який містить більше солі, але калорій менше , ніж інші сири. Він також може містити більш високі кількості лінолевої кислоти, жирної кислоти, пов’язаної з поліпшеним складом тіла.
4. творити жний сир
Сирний сир — це м’який білий сир, приготований з пухкого сиру з коров’ячого молока. Вважається, що він виник в Сполучених Штатах.
Сирний сир містить набагато більше білка, ніж інші сири. Порція повножирного сиру 1/2 чашки (110 грам) забезпечує (1):
- Калорії: 120 ккал
- Білок: 12 гр.
- Жир: 7 гр.
- Вуглеводи: 3 гр.
- Натрій: 500 мг — 21%
- Кальцій: 10%
Оскільки в сирному сирі багато білка, але мало калорій, його часто рекомендують для схуднення.
Деякі дослідження показують, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом білка таких як сир, може збільшити почуття ситості і допомогти знизити загальне споживання калорій, що, в свою чергу, може привести до зниження ваги (19).
Дослідження, проведене на 30 здорових дорослих, показало, що сирний сир так само корисний, як і омлет з аналогічним складом поживних речовин (21).
Таким чином, додавання сирного сиру в ваш раціон може допомогти вам відчути себе ситим після їжі і знизити споживання калорій. Сирний сир можна вживати з тостами, додавати в смузі, яєчню або використовуватися в якості основи для соусів.
Сирний сир — це свіжий, грудкуватих сир, який завантажений білком. Додавання його в вашу дієту може допомогти вам зберегти ваше тіло і може допомогти у втраті ваги.
5. Рікотта
Серед корисних сирів для жінок смачна рикотта. Це італійський сир, приготований з рідких частин коров’ячого, козячого, овечого або італійського молока, що залишилися від інших сирів. Рікотта має кремову текстуру і часто описується як більш легка версія сирного сиру.
Порція продукції з незбираного рікотти на 1/2 склянки (124 грами) містить (1):
- Калорії: 180 ккал
- Білок: 12 гр.
- Жир: 12 гр.
- Вуглеводи: 8 гр.
- Натрій: 300 мг — 13%
- Кальцій: 20%
Протеїн в сирі рикотта — це, в основному, сироватка, молочний білок, що містить всі незамінні амінокислоти, необхідні людині для отримання їжі. Сироватка легко всмоктується і може сприяти зростанню м’язів, зниження артеріального тиску і зниження рівня холестерину (24, 25, 26).
Одне дослідження на 70 дорослих з надмірною масою тіла показало, що прийом 54 грамів сироваткового білка в день протягом 12 тижнів знижував систолічний артеріальний тиск на 4% в порівнянні з базовими рівнями. Проте, це дослідження було зосереджено на сироваткових добавках, а не на молочних продуктах (26).
Хоча рикотта може запропонувати аналогічні переваги, необхідні додаткові дослідження сироватки з цільних продуктів.
смак сиру Рікотта дуже ароматний в салатах, яєчні, пасті і лазаньї. Його також можна використовувати в якості основи для вершкових соусів або подавати до фруктів для солодко-солоної закуски.
Рікотта — це вершковий, білий сир, який завантажений білком. Високоякісна сироватка, що міститься в Рікотту, може сприяти зростанню м’язів і зниження артеріального тиску.
6. Пармезан
Пармезан — твердий витриманий сир, який має зернисту текстуру і солоний, горіховий смак. Він зроблений з сирого непастеризованого коров’ячого молока, яке витримується не менше 12 місяців, щоб убити шкідливі бактерії і створити складний аромат.
Кінцевий продукт завантажений поживними речовинами. Одна унція (28 грам) сиру пармезан забезпечує:
- Калорії: 110 ккал
- Білок: 10 гр.
- Жир: 7 гр.
- Вуглеводи: 3 гр.
- Натрій: 330 мг — 14%
- Кальцій: 34%
Порція в 1 унцію (28 грам) також містить близько 30% норми для фосфору.
оскільки пармезан багатий як кальцієм, так і фосфором — поживними речовинами, які грають роль у формуванні кісток — він може сприяти зміцненню кісток (28).
Одне дослідження, проведене за участю приблизно 5000 здорових корейських дорослих, показало, що більш високе споживання кальцію і фосфору в раціоні значно пов’язано з кращою кістковою масою в певних частинах тіла, включаючи стегнову кістку, найдовшу кістку людини (28).
Нарешті, оскільки він довго витримується, пармезан містить дуже мало лактози і зазвичай може переноситися більшістю людей з непереносимістю лактози (30).
Тертий пармезан можна додавати в пасту і піцу. Ви також можете посипати їм яйця або зробити сирну нарізку з фруктами і горіхами.
Пармезан — це сир з низьким вмістом лактози, багатий кальцієм і фосфором, який може сприяти зміцненню кісток.
7. Швейцарський сир
Як випливає з назви, швейцарський сир виник в Швейцарії. Цей напівтвердий сир зазвичай зроблений з коров’ячого молока і має м’який горіховий смак.
Його фірмові отвори утворені бактеріями, які виділяють гази в процесі бродіння.
Одна унція (28 грам) швейцарського сиру з цільного молока містить:
- Калорії: 111 ккал
- Білок: 8 гр.
- Жир: 9 гр.
- Вуглеводи: менше 1 гр.
- Натрій: 53 мг — 2%
- Кальцій: 25%
Так як він містить менше натрію і жиру в порівнянні з більшістю інших сирів, швейцарський сир часто рекомендується всім, кому необхідно стежити за споживанням солі або жиру, наприклад людям з підвищеним кров’яним тиском (31).
Більш того, дослідження показують, що швейцарський сир містить різні сполуки, які інгібують ангиотензинпревращающий фермент (АПФ ) (32, 33).
АПФ звужує кровоносні судини і підвищує кров’яний тиск в вашому тілі — тому речовини, які його пригнічують, можуть допомогти знизити кров’яний тиск.
Тим не менше, більшість досліджень впливу сполук швейцарського сиру на кров’яний тиск були проведені в пробірці. Тому необхідно більше досліджень за участю людини.
Щоб включити швейцарський сир у свій раціон, ви можете з’їсти його з фруктами або додати в бутерброди, запікати яйця, гамбургери і французький цибулевий суп.
Швейцарський сир містить менше жиру і натрію, ніж більшість інших сирів, і пропонує з’єднання, які можуть допомогти знизити кров’яний тиск. Проте, необхідні додаткові дослідження.
8. Чеддер
Чеддер — широко популярний напівтвердий сир з Англії. Він також є корисним сиром для жіночого харчування. Виготовлений з коров’ячого молока, яке визрівало протягом декількох місяців, він може бути білим, молочним або жовтим. Смак Чеддер залежить від сорту — від м’якого до дуже гострого.
Одна унція (28 грам) Чеддер з цільного молока містить:
- Калорії: 115 ккал
- Білок: 7 гр.
- Жир: 9 гр.
- вуглеводи: 1 гр.
- Натрій: 180 мг — 8%
- Кальцій: 20%
Крім того, що він багатий білком і кальцієм, чеддер є хорошим джерелом вітаміну К, особливо вітаміном К2. Вітамін До важливий для здоров’я серця і кісток. Він запобігає відкладенню кальцію в стінках артерій і вен (35).
Недостатній рівень вітаміну К може викликати накопичення кальцію, пригнічувати кровотік і привести до підвищеного ризику закупорки і серцевих захворювань (35).
Щоб запобігти відкладення кальцію, важливо отримувати достатню кількість вітаміну К з їжі. Оскільки К2 з продуктів тваринного походження краще засвоюється, ніж К1, виявлений в рослинах, К2 може бути особливо важливий для запобігання серцевих захворювань (34).
Фактично, одне дослідження за участю більше 16 000 жінок зв’язало більш високе споживання вітаміну К2 з більш низьким ризиком розвитку серцевих захворювань протягом 8 років (34).
Вживання Чеддер — один із способів збільшити споживання вітаміну К2. Ви можете додати його до м’ясних страв, овочевих страв, корисним гамбургерів і яйцям.
Чеддер багатий вітаміном К2, живильною речовиною, яке перешкоджає накопиченню кальцію в артеріях і венах. Отримання достатньої кількості К2 може знизити ризик серцевих захворювань.
9. Козій сир
Козій сир, також відомий як Шевр, є гострим, м’яким сиром, зробленим з козячого молока.
Козій сир дуже поживний, з 1 унцією (28 грам), що забезпечує:
- Калорії: 75 ккал
- Білок: 5 гр.
- Жир: 6 гр.
- Вуглеводи: 0 гр.
- Натрій: 130 мг — 6%
- Кальцій: 4%
Крім того, козяче молоко містить більше среднецепочечних жирних кислот, ніж коров’яче молоко. Ці типи жирів швидко засвоюються організмом і з меншою ймовірністю накопичуються у вигляді жирів.
Також козячий сир може легше перетравлюватися, ніж сир з коров’ячого молока. Це може бути тому, що козяче молоко містить менше лактози і містить різні білки. Зокрема, козячий сир містить казеїн А2, який є менш запальним і рідше викликає травний дискомфорт, ніж казеїн А1, що міститься в коров’ячому молоці.
розкришене козячий сир можна додавати в салати, піцу і яйця. Більш того, збитий козячий сир робить смачним блюдо з фруктів або овочів.
Козій сир містить менше лактози і містить білки, які легше засвоюються, ніж в сирах з коров’ячого молока.
Заключні думки
Сир є широко споживаним молочним продуктом.
Більшість сирів є хорошим джерелом білка і кальцію, а деякі пропонують додаткові переваги для здоров’я. Зокрема, деякі сири можуть містити живильні речовини, які покращують здоров’я кишечника, сприяють зниженню ваги, покращують здоров’я кісток і знижують ризик серцевих захворювань.
Серед усіх виділяються корисні сири для жінок. До них відносяться: моцарелла, рікотта, сирний сир і інші. Однак, оскільки в деяких сирах може бути багато натрію і / або жиру, все ж варто стежити за їх споживанням.
В цілому, сир може бути поживним доповненням до здорової, збалансованої дієти.