Здоров'я

Корисні сири для жінок

Сир — це молочний продукт, який представлений сотнями різних текстур і смаків. Але виділяються серед них корисні сири для жінок. Їх ми розглянемо докладніше в нашій статті.

Сир отримують шляхом додавання кислоти або бактерій в молоко від різних сільськогосподарських тварин, а потім витримування або обробки твердих частин молока.

Поживна цінність і смак сиру залежать від того, як він проводиться і яке молоко використовується.

Деякі люди стурбовані тим, що в сирі багато жирів, натрію і калорій. Проте, сир також є відмінним джерелом білка, кальцію і деяких інших поживних речовин.

Вживання в їжу сиру може навіть допомогти схуднути, запобігти хворобам серця і остеопороз. Тим не менш, деякі сири є більш корисними для жінок, ніж інші.

Корисні сири для жінок
Корисні сири для жінок

9 з найкорисніших видів сиру для жінок

1. Моцарелла

Моцарелла — це м’який білий сир з високим вмістом вологи. Він виник в Італії і зазвичай проводиться з молока італійського буйвола або коров’ячого молока.

Моцарелла містить менше натрію і калорій, ніж більшість інших сирів. Одна унція (28 грам) жирної моцарели містить (1):

  • Калорії: 85 ккал
  • Білок: 6 гр.
  • Жир: 6 гр.
  • Вуглеводи: 1 гр.
  • Натрій: 176 мг — 7% від добової норми
  • Кальцій: 14%

Моцарелла також містить бактерії, які діють як пробіотики, в тому числі штами Lactobacillus casei і Lactobacillus fermentum (2, 3, 4).

як дослідження на тваринах, так і на людях показують, що ці пробіотики можуть покращувати здоров’я кишечника, зміцнювати імунітет і боротися із запаленням в вашому організмі (5, 6, 7, 8).

Одне дослідження, проведене серед тисяча сімдесят два літніх людей, показало, що вживання 200 мл ферментованих молочних продуктів, що містять Lactobacillus fermentum, в протягом 3 місяців значно скоротили тривалість респіраторних інфекцій в порівнянні з не вживанням напою (9).

ВАЖЛИВІ НОВИНИ:

Тому молочні продукти, такі як моцарелла, що містять цей пробіотик, можуть зміцнити вашу імунну систему і допомогти в боротьбі з інфекціями. Проте, необхідні додаткові дослідження.

Смак моцарели дуже смачний в салаті Капрезе — приготований зі свіжих помідорів, базиліка і бальзамічного оцту, — його також можна додавати в багато рецепти.

Моцарелла — це м’який сир з низьким вмістом натрію і калорій, ніж в більшості інших сирів. Він також містить пробіотики, які можуть поліпшити імунну систему.

2. Блакитний сир

Блакитний сир готують з коров’ячого, козячого або овечого молока, яке було оброблено культурами цвілі Penicillium (10).

Він зазвичай білий з блакитними або сірими прожилками і плямами. Форма, яка використовується для створення блакитного сиру, надає йому характерний запах і сміливий, гострий смак.

Статті по темі:

  • Корисні сири для жінок
    15 відмінних варіантів, ніж перекусити на ніч без …
  • Корисні сири для жінок
    Чому шкідлива молочна продукція і чим замінити …

Блакитний сир дуже поживний і має більше кальцію, ніж більшість інших сирів. Одна унція (28 грам) цільного молочного блакитного сиру містить (1):

  • Калорії: 100 ккал
  • Білок: 6 гр.
  • Жир: 8 гр.
  • Вуглеводи: 1 гр.
  • Натрій: 380 мг — 16%
  • Кальцій: 33%

Оскільки в блакитному сирі багато кальцію , він необхідний для оптимального здоров’я кісток, тому додавання його в свій раціон може допомогти запобігти проблемам зі здоров’ям, пов’язані з кістками.

Фактично, адекватне споживання кальцію пов’язано зі зменшенням ризику остеопорозу, який призводить до того, що кістки стають слабкими і ламкими (11, 12, 13). Особливо до цього схильні жінки, тому блакитний сир вважається корисним саме для жінок.

Блакитний сир має прекрасний смак, поєднаний з м’ясом, піцою та салатами зі шпинату, горіхами, яблуками або грушами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Функції заліза в організмі жінок і чоловіків

блакитний сир має характерні блакитні або сірі жилки і гострий смак. Збагачений кальцієм, він може зміцнити здоров’я кісток і запобігти остеопороз.

3. Фета

Фета — м’який, солоний, білий сир, родом з Греції. Він зазвичай зроблений з овечого або козячого молока. Овече молоко дає більш Фете гострий смак, в той час як фета з козячого молока м’якше.

Оскільки фета упакована в розсіл для збереження свіжості, вона може містити багато натрію. Проте, він, як правило, містить менше калорій, ніж більшість інших сирів.

Одна унція (28 грамів) жирного сиру фета забезпечує (1):

  • Калорії: 80 ккал
  • Білок: 6 гр.
  • Жир: 5 гр.
  • Вуглеводи: 1 гр.
  • Натрій: 370 мг — 16%
  • Кальцій: 10%

Фета, як і всі жирні молочні продукти, містить кон’югованих лінолеву кислоту (КЛА), яка пов’язана зі зменшенням кількості жиру в організмі і поліпшенням складу тіла (14) .

Одне дослідження за участю 40 дорослих з надмірною масою тіла показало, що прийом 3,2 грама в день добавки КЛА протягом 6 місяців значно знижує жирові відкладення і запобігає збільшенню ваги в святкові дні в порівнянні з плацебо ( 16).

Таким чином, вживання КЛА-містять продуктів, таких як фета, може допомогти поліпшити склад тіла. Фактично, фета і інші сири, приготовані з овечого молока, зазвичай містять більше КЛА, ніж інші сири (17).

Проте, дослідження обмежені і в основному зосереджені на добавках КЛА.

щоб додати сир фета в свій раціон, спробуйте подрібнити його в салати, додати до яєць або збити в соус, щоб їсти свіжі овочі.

Фета — це грецький сир, який містить більше солі, але калорій менше , ніж інші сири. Він також може містити більш високі кількості лінолевої кислоти, жирної кислоти, пов’язаної з поліпшеним складом тіла.

4. творити жний сир

Сирний сир — це м’який білий сир, приготований з пухкого сиру з коров’ячого молока. Вважається, що він виник в Сполучених Штатах.

Сирний сир містить набагато більше білка, ніж інші сири. Порція повножирного сиру 1/2 чашки (110 грам) забезпечує (1):

  • Калорії: 120 ккал
  • Білок: 12 гр.
  • Жир: 7 гр.
  • Вуглеводи: 3 гр.
  • Натрій: 500 мг — 21%
  • Кальцій: 10%

Оскільки в сирному сирі багато білка, але мало калорій, його часто рекомендують для схуднення.

Деякі дослідження показують, що вживання в їжу продуктів з високим вмістом білка таких як сир, може збільшити почуття ситості і допомогти знизити загальне споживання калорій, що, в свою чергу, може привести до зниження ваги (19).

Дослідження, проведене на 30 здорових дорослих, показало, що сирний сир так само корисний, як і омлет з аналогічним складом поживних речовин (21).

Таким чином, додавання сирного сиру в ваш раціон може допомогти вам відчути себе ситим після їжі і знизити споживання калорій. Сирний сир можна вживати з тостами, додавати в смузі, яєчню або використовуватися в якості основи для соусів.

Сирний сир — це свіжий, грудкуватих сир, який завантажений білком. Додавання його в вашу дієту може допомогти вам зберегти ваше тіло і може допомогти у втраті ваги.

Корисні сири для жінок
Сирний сир — один з найкорисніших видів сиру для жінок

5. Рікотта

Серед корисних сирів для жінок смачна рикотта. Це італійський сир, приготований з рідких частин коров’ячого, козячого, овечого або італійського молока, що залишилися від інших сирів. Рікотта має кремову текстуру і часто описується як більш легка версія сирного сиру.

Порція продукції з незбираного рікотти на 1/2 склянки (124 грами) містить (1):

  • Калорії: 180 ккал
  • Білок: 12 гр.
  • Жир: 12 гр.
  • Вуглеводи: 8 гр.
  • Натрій: 300 мг — 13%
  • Кальцій: 20%
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кора мурашиного дерева: корисні властивості та протипоказання, дозування

Протеїн в сирі рикотта — це, в основному, сироватка, молочний білок, що містить всі незамінні амінокислоти, необхідні людині для отримання їжі. Сироватка легко всмоктується і може сприяти зростанню м’язів, зниження артеріального тиску і зниження рівня холестерину (24, 25, 26).

Одне дослідження на 70 дорослих з надмірною масою тіла показало, що прийом 54 грамів сироваткового білка в день протягом 12 тижнів знижував систолічний артеріальний тиск на 4% в порівнянні з базовими рівнями. Проте, це дослідження було зосереджено на сироваткових добавках, а не на молочних продуктах (26).

Хоча рикотта може запропонувати аналогічні переваги, необхідні додаткові дослідження сироватки з цільних продуктів.

смак сиру Рікотта дуже ароматний в салатах, яєчні, пасті і лазаньї. Його також можна використовувати в якості основи для вершкових соусів або подавати до фруктів для солодко-солоної закуски.

Рікотта — це вершковий, білий сир, який завантажений білком. Високоякісна сироватка, що міститься в Рікотту, може сприяти зростанню м’язів і зниження артеріального тиску.

6. Пармезан

Пармезан — твердий витриманий сир, який має зернисту текстуру і солоний, горіховий смак. Він зроблений з сирого непастеризованого коров’ячого молока, яке витримується не менше 12 місяців, щоб убити шкідливі бактерії і створити складний аромат.

Кінцевий продукт завантажений поживними речовинами. Одна унція (28 грам) сиру пармезан забезпечує:

  • Калорії: 110 ккал
  • Білок: 10 гр.
  • Жир: 7 гр.
  • Вуглеводи: 3 гр.
  • Натрій: 330 мг — 14%
  • Кальцій: 34%

Порція в 1 унцію (28 грам) також містить близько 30% норми для фосфору.

оскільки пармезан багатий як кальцієм, так і фосфором — поживними речовинами, які грають роль у формуванні кісток — він може сприяти зміцненню кісток (28).

Одне дослідження, проведене за участю приблизно 5000 здорових корейських дорослих, показало, що більш високе споживання кальцію і фосфору в раціоні значно пов’язано з кращою кістковою масою в певних частинах тіла, включаючи стегнову кістку, найдовшу кістку людини (28).

Нарешті, оскільки він довго витримується, пармезан містить дуже мало лактози і зазвичай може переноситися більшістю людей з непереносимістю лактози (30).

Тертий пармезан можна додавати в пасту і піцу. Ви також можете посипати їм яйця або зробити сирну нарізку з фруктами і горіхами.

Пармезан — це сир з низьким вмістом лактози, багатий кальцієм і фосфором, який може сприяти зміцненню кісток.

7. Швейцарський сир

Як випливає з назви, швейцарський сир виник в Швейцарії. Цей напівтвердий сир зазвичай зроблений з коров’ячого молока і має м’який горіховий смак.

Його фірмові отвори утворені бактеріями, які виділяють гази в процесі бродіння.

Одна унція (28 грам) швейцарського сиру з цільного молока містить:

  • Калорії: 111 ккал
  • Білок: 8 гр.
  • Жир: 9 гр.
  • Вуглеводи: менше 1 гр.
  • Натрій: 53 мг — 2%
  • Кальцій: 25%

Так як він містить менше натрію і жиру в порівнянні з більшістю інших сирів, швейцарський сир часто рекомендується всім, кому необхідно стежити за споживанням солі або жиру, наприклад людям з підвищеним кров’яним тиском (31).

Більш того, дослідження показують, що швейцарський сир містить різні сполуки, які інгібують ангиотензинпревращающий фермент (АПФ ) (32, 33).

АПФ звужує кровоносні судини і підвищує кров’яний тиск в вашому тілі — тому речовини, які його пригнічують, можуть допомогти знизити кров’яний тиск.

Тим не менше, більшість досліджень впливу сполук швейцарського сиру на кров’яний тиск були проведені в пробірці. Тому необхідно більше досліджень за участю людини.

Щоб включити швейцарський сир у свій раціон, ви можете з’їсти його з фруктами або додати в бутерброди, запікати яйця, гамбургери і французький цибулевий суп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Жирове збільшення печінки: причини і наслідки

Швейцарський сир містить менше жиру і натрію, ніж більшість інших сирів, і пропонує з’єднання, які можуть допомогти знизити кров’яний тиск. Проте, необхідні додаткові дослідження.

8. Чеддер

Чеддер — широко популярний напівтвердий сир з Англії. Він також є корисним сиром для жіночого харчування. Виготовлений з коров’ячого молока, яке визрівало протягом декількох місяців, він може бути білим, молочним або жовтим. Смак Чеддер залежить від сорту — від м’якого до дуже гострого.

Одна унція (28 грам) Чеддер з цільного молока містить:

  • Калорії: 115 ккал
  • Білок: 7 гр.
  • Жир: 9 гр.
  • вуглеводи: 1 гр.
  • Натрій: 180 мг — 8%
  • Кальцій: 20%

Крім того, що він багатий білком і кальцієм, чеддер є хорошим джерелом вітаміну К, особливо вітаміном К2. Вітамін До важливий для здоров’я серця і кісток. Він запобігає відкладенню кальцію в стінках артерій і вен (35).

Недостатній рівень вітаміну К може викликати накопичення кальцію, пригнічувати кровотік і привести до підвищеного ризику закупорки і серцевих захворювань (35).

Щоб запобігти відкладення кальцію, важливо отримувати достатню кількість вітаміну К з їжі. Оскільки К2 з продуктів тваринного походження краще засвоюється, ніж К1, виявлений в рослинах, К2 може бути особливо важливий для запобігання серцевих захворювань (34).

Фактично, одне дослідження за участю більше 16 000 жінок зв’язало більш високе споживання вітаміну К2 з більш низьким ризиком розвитку серцевих захворювань протягом 8 років (34).

Вживання Чеддер — один із способів збільшити споживання вітаміну К2. Ви можете додати його до м’ясних страв, овочевих страв, корисним гамбургерів і яйцям.

Чеддер багатий вітаміном К2, живильною речовиною, яке перешкоджає накопиченню кальцію в артеріях і венах. Отримання достатньої кількості К2 може знизити ризик серцевих захворювань.

9. Козій сир

Козій сир, також відомий як Шевр, є гострим, м’яким сиром, зробленим з козячого молока.

Козій сир дуже поживний, з 1 унцією (28 грам), що забезпечує:

  • Калорії: 75 ккал
  • Білок: 5 гр.
  • Жир: 6 гр.
  • Вуглеводи: 0 гр.
  • Натрій: 130 мг — 6%
  • Кальцій: 4%

Крім того, козяче молоко містить більше среднецепочечних жирних кислот, ніж коров’яче молоко. Ці типи жирів швидко засвоюються організмом і з меншою ймовірністю накопичуються у вигляді жирів.

Також козячий сир може легше перетравлюватися, ніж сир з коров’ячого молока. Це може бути тому, що козяче молоко містить менше лактози і містить різні білки. Зокрема, козячий сир містить казеїн А2, який є менш запальним і рідше викликає травний дискомфорт, ніж казеїн А1, що міститься в коров’ячому молоці.

розкришене козячий сир можна додавати в салати, піцу і яйця. Більш того, збитий козячий сир робить смачним блюдо з фруктів або овочів.

Козій сир містить менше лактози і містить білки, які легше засвоюються, ніж в сирах з коров’ячого молока.

Заключні думки

Сир є широко споживаним молочним продуктом.

Більшість сирів є хорошим джерелом білка і кальцію, а деякі пропонують додаткові переваги для здоров’я. Зокрема, деякі сири можуть містити живильні речовини, які покращують здоров’я кишечника, сприяють зниженню ваги, покращують здоров’я кісток і знижують ризик серцевих захворювань.

Серед усіх виділяються корисні сири для жінок. До них відносяться: моцарелла, рікотта, сирний сир і інші. Однак, оскільки в деяких сирах може бути багато натрію і / або жиру, все ж варто стежити за їх споживанням.

В цілому, сир може бути поживним доповненням до здорової, збалансованої дієти.

Схожі статті

Чай для підняття імунітету: 6 корисних напоїв

Undershmidtther

Симптоми анемії у жінок: зовнішні ознаки, чинники ризику

Alex

Дефіцит цинку — симптоми, як діагностувати та лікувати

Megusta

Тріщини на губах — якого вітаміну не вистачає

Andrey

Масла, корисні для людини — Топ-8

Undershmidtther

Креатин моногідрат — як пити правильно, для чого потрібен

Undershmidtther

Манноза (d-маноза) — що це таке, застосування, як приймати

Alfonso

Простий детокс напій в домашніх умовах

Pasha

Розмарин — трава для здоров’я, застосування і корисні властивості для оздоровлення організму

Coolio

Залишити коментар