Правильне харчування має на увазі під собою адекватне вживання основних макроелементів: білків, жирів і вуглеводів. Але мало їсти необхідну кількість, потрібно вибирати якісну їжу. Тільки натуральні, і мінімально оброблені на виробництві продукти харчування можна назвати якісною їжею.
В нашій статті мова піде про жирах, корисних для жінок. У це складно повірити, але багата жирами їжа нам життєво необхідна — це доводять недавні дослідження. Мало хто знає, що наш мозок складається на 70% з жироподібних компонентів. Завдяки їм ми думаємо і відчуваємо. Тому обмежувати себе в жирах не можна, можна погладшати, і навіть померти. Крім того, жири беруть участь в синтезі статевих гормонів. Для жінок ця функція жирів знаходиться на першому місці за значимістю. Тому що жіноче здоров’я багато в чому залежить від функціонування гормональної системи.
Що буде, якщо не отримувати порцію жиру щодня:
- порушиться структура клітин.
- може бути спровокований ріст ракових клітин (рак молочної залози, рак печінки).
- відбудеться гормональний збій.
Які жири корисні для жінок
найкращими джерелами корисного жиру для жінок є: сало, авокадо і горіхи. Розглянемо кожен з цих продуктів докладніше.
Сало
Сало — дуже калорійний продукт. У ньому суцільні жири — і в цьому його користь. Є навіть дієти на салі.
Властивості сала унікальні:
- містить вітамін F, незамінні насичені жирні кислоти, які потрібні для нормальної роботи ендокринної системи і головного мозку.
- корисно для імунітету, так як жирні кислоти потужні стимулятори.
- містить рахідоновую кислоту, необхідну для побудови подових гормонів, для пам’яті і концентрації уваги.
але не потрібно поспішати є сало. Виявляється, все унікальні властивості сала улетучатся, якщо це сало від старої тварини. Такий продукт більше шкідливий, ніж корисний. Якщо їсти постійно — порушиться баланс статевих гормонів, з’являться запаморочення і набряки, безпліддя і паніка старіння.
Слід вибирати найсвіжіше м’ясо за ознаками:
- товщина жирового прошарку (товщина шматка 3-4 см).
- сало має бути без м’яса, повинен бути чистий продукт.
- сало має бути зі шкіркою.
сало можна вживати щодня. Але в якому вигляді, скільки і з чим?
Найкорисніше сало для жінок — солоне. Смажене відкладається в жир, копчене містить канцерогени. Краще сало засолити самостійно, адже правильна засолювання має величезне значення.
ВАЖЛИВІ НОВИНИ:
Сало ідеально поєднується з житнім хлібом, цибулею і часником. Часник збільшує корисні властивості сала в 2 рази.
Скільки їсти сала на добу
В день рекомендується вживати 20-30 гр. Це приблизно 2 тоненьких шматочка.
Авокадо
Для багатьох авокадо — інопланетянин на нашому російською столі і тому його обходять стороною. Та ще ціна у нього — не найдемократичніша. Однак, це один з найкращих джерел корисного жиру для жінок. Авокадо також очолює багато списки найкорисніших продуктів для жіночого здоров’я.
В 100 гр. авокадо міститься 1 гр. цукру, а вітамінів і мікроелементів просто океан.
Фрукт однозначно варто своїх грошей, тому що містить:
- мікроелементи і вітаміни,
- омега 3 жирні кислоти.
Читайте також: омега 3 — користь чи шкода
Статті по темі :
дієта при гіпотиреозі щитовидки Середземноморська дієта: продукти харчування
Якщо хочете стати супервумен, то, як мінімум, два раз на тиждень вам потрібно з’їдати одне авокадо. Якщо ви будете це робити, то:
- серце запрацює як годинник,
- шлунок стане перетравлювати все,
- зір стане як у орла,
- пам’ять як у персонального комп’ютера,
- настрій завжди на всі 100%,
- ви будете посміхатися частіше.
Авокадо рятує ввечері, якщо вам потрібно перекусити без шкоди для фігури. Це самий жирний фрукт і його жир настільки унікальний, що він може позбавити нас від жиру.
Доведено, що авокадо застосовується для зниження ваги. Авокадо «топить жир» в організмі жінки, як гаряча вода лід: поступово і до кінця.
Чи не фрукт, а машина часу, з’їв і помолодшав, схуд і став здоровий. У чому ж підступ?
Все унікальні властивості містяться тільки в зрілому фрукті. Незрілий авокадо токсичний, викликає нудоту, блювоту, алергічну реакцію — симптоми отруєння. Це і є головна помилка при виборі авокадо.
Як визначити стиглість авокадо
1. При виборі натисніть пальцем — повинен залишитися відбиток.
2. Сковирніте хвостик і подивіться колір плода: він повинен бути жовтий з помаранчевими цятками.
3. Він повинен легко намазувати на хліб.
Якщо ви купили незрілий фрукт, не біда. Просто покладіть авокадо в пакет або разом з бананами і через 2-3 дні він дозріє.
Як правильно їсти авокадо
В авокадо є отруйні речовини і ховаються вони в кісточці. Ріжемо акуратніше, не тиснемо, робимо круговий надріз і ділимо фрукт на дві частини.
Шкірку зрізаємо або виймаємо м’якоть ложкою. Поруч зі шкіркою знаходяться найкорисніші речовини.
Скільки авокадо можна їсти на добу
Це чи не єдиний фрукт, який можна їсти скільки душі завгодно. Його треба їсти як природні ліки — незамінний для наших клітин.
Рецепт корисного соусу з авокадо під назвою «гуакамоле». Його можна намазувати на цільнозерновий хліб або хлібці і їсти під час здорового перекусу.
Авокадо тиснемо виделкою і додаємо:
- Перець Чилі
- Сіль за смаком
- Часник 1 зубчик
- Пучок кінзи
Горіхи
Вони дуже калорійні. Але не слід боятися цих калорій. Оскільки велика частина калорій піде на засвоєння цих же горіхів.
Більшість горіхів можна назвати Суперфуд. У них містяться корисні жири (омега 3, омега 6, омега 9) і багато вітамінів. Горіхи мають тонізуючі властивості, підвищують працездатність, підвищують імунітет, потенцію.
Горіхи — самий ситний і корисний перекус. Нижче представлені корисні варіанти з iHerb.com. Це горіхи перевіреної якості, так як в США суворо регламентовані стандарти виробництва.
Now Foods, Екологічно чистий органічний продукт, цілісний, сирі горіхи кеш’ю, без солі, 10 унцій (284 г)
Now Foods, Сирий горіх пекан, несолоного, 12 унцій (340 г)
Now Foods, Органічний необроблений волоський горіх, без солі, 12 унцій (340 г)
Мало хто знає , але не всі горіхи є джерелом корисних жирів для організму жінок і чоловіків. Які ж з них небезпечні?
Горіхи можуть бути переносниками інфекцій. Краще купувати горіхи в упаковці або в перевірених магазинах натуральної продукції. Їх потрібно обов’язково мити, кілька хвилин в проточній воді або ошпарювати окропом. Також рекомендується горіхи попередньо замочувати у воді перед вживанням.
Якщо горіхи гіркі на смак, не слід їх їсти. Це ознака токсичності горіхів.
Правила вживання горіхів
- Вибирайте горіхи за кольором, запахом і смаком. Все повинно бути приємно вам. Якщо сумніваєтеся — краще не беріть.
- Купуйте горіхи не старші 3 місяців упаковки. У старих горіхах мало корисного.
- Їжте не більш 50 гр. за один прийом. Ідеально — 30 гр. на перекус.
- Рекомендується вживати горіхи не кожен день. Не забувайте, що наш кишечник любить різноманітність.
При замовленні в магазині IHERB.COM ви можете використовувати код KUZ557 на знижку 5%.
Будьте здорові!